VEELGESTELDE VRAGEN

Dit kan per email, via ons online offerte aanvraag of telefonisch. Het belangrijkste is dat de reservering pas effectief wordt als wij van u een voorschot ontvangen. De email wordt geregeld nagekeken, u mag dan ook binnen de 24 uur een bevestiging verwachten.
Hou rekening met het aantal kinderen die gebruik gaan maken van het springkasteel. Dit kan u vinden bij de informatie van elk springkasteel verder op onze website. Dient het springkasteel overdekt te zijn? Ook dat kan u vinden bij de informatie van elk springkasteel. Hou ook rekening met de verscheidenheid van leeftijden die zich gaan uitleven op het springkasteel. Pubers en peuters gaan moeilijk samen in een klein springkasteel. Dan is het misschien aangewezen om meerdere springkastelen te huren.
Een groot springkasteel afhalen is niet mogelijk, wij leveren gratis binnen 15 km rond onze vestiging in Bottelare. Onze peuterspringkastelen en overige feestartikelen kunnen jullie wel zelf komen afhalen in onze vestiging in Bottelare. Indien het huurbedrag onder de 100 € ligt en u toch graag wenst dat wij het kleine springkasteel/overige feestmateriaal komen leveren, plaatsen en terug afbreken dan vragen wij een extra bijdrage van 10 euro.
Jazeker, wanneer een gemeente niet in de straal van 15 km ligt rekenen wij bijkomende transportkosten aan: 0 km tot 5 km = 10 euro , vanaf 5 km tot 10 km = 20 euro, vanaf 10 km tot 15 km = 30 euro, vanaf 15km tot 20 km = 40 euro en vanaf 20 km tot 25 km = 50 euro.
De afmetingen van onze springkastelen staan bij de info, hier moet u rondom 1m à 1,5m vrije ruimte voorzien. Verder dient de huurder een stopcontact, verlengkabel/haspel met aarding 220V/16A te voorzien. Indien u meerdere springkastelen huurt is het aangeraden om stopcontacten op verschillende stroomkringen te voorzien om overbelasting te voorkomen. Vrije vlotte doorgang van +/- 1 meter om materiaal en het springkasteel ter plaatse te kunnen brengen.
Het uur van levering en afhaling spreken we steeds af met de klant en proberen dit zoveel mogelijk te respecteren. Om onze dagplanning voor iedereen zo goed mogelijk volgens jullie wensen te doen verlopen kan er soms een kleine verandering zijn van tijdstip voor de levering of afhaling van het springkasteel. Zeker op de drukkere dagen kan dit wel eens gebeuren. Wij laten jullie dit altijd tijdig weten als er iets wijzigt in onze planning. Jullie krijgen de gewijzigde tijdstippen dan via een sms op jullie gsm 1 of 2 dagen ervoor met de vraag of deze wijziging mogelijk is voor jullie? Wij zorgen er steeds voor dat iedereen maximaal plezier heeft van de springkastelen of feestmateriaal.
Een springkasteel moet altijd op een vlakke ondergrond geplaatst worden, plaats het bij voorkeur op een zachte ondergrond zoals gras. Ook een ondergrond als asfalt, beton, klinkers is geschikt. Het springkasteel mag in geen enkel geval geplaatst worden op steenslag, in een zandbak, omgeploegde aarde, op oneffen terrein of plaatsen waar puntige voorwerpen voorkomen. Gelieve steeds op voorhand te laten weten of dit een harde ondergrond is of gras. Het springkasteel wordt door ons ontrold en aangesloten op de blower. Indien nodig wordt het springkasteel binnenin nog proper gemaakt zodat de kinderen een proper en net springkasteel kunnen betreden. De plaatsing zelf neemt een 30 minuutjes in beslag.
De feestmaterialen worden steeds op een egale ondergrond geplaatst. Bij voorkeur binnen of op gras. Bij levering en afhaling wordt altijd gecontroleerd of alle feestmateriaal nog compleet zijn. U laat het feestmateriaal steeds open staan zodat wij kunnen controleren dat het feestmateriaal nog volledig is. Het ophalen duurt ongeveer 15 minuten.
Op het afgesproken uur komen wij terug langs om het springkasteel op te halen. De huurder dient bij het springkasteel aanwezig te blijven tot wij het komen ophalen. U laat het springkasteel steeds opgeblazen staan zodat wij het kunnen controleren. Het opplooien duurt ongeveer 40 minuten.
U betaalt steeds een voorschot/waarborg. Een gestort voorschot/waarborg = definitieve reservatie. Het resterende bedrag dient u cash of via Payconic betalen bij de levering van het springkasteel. Voor onze zakelijke klanten vragen wij het integrale factuurbedrag op voorhand per overschrijving te betalen.
Gratis annulatie bij slecht weer kan steeds tot op de ochtend van de dag waarop de levering was voorzien. Annulaties worden enkel telefonisch aanvaard niet per email.
Het warme weer zorgt voor heel wat extra bestellingen voor springkastellen, maar ook voor annulaties omdat het onverantwoord lijkt om in dergelijke warme temperaturen actief bezig te zijn. Hebt u langer op voorhand een springkasteel bij ons besteld en wenst u liever te annuleren omwille van het warme weer dan is dit geen probleem. Hier hebben wij alle begrip voor en ook dit kan dus kosteloos bij ons!!! Dezelfde regel telt zoals bij het slechte weer om te annuleren bij extreem warm weer.
Indien er teveel wind, hevige regenval, onweer voorspelt wordt beslissen wij als verhuurder of we het springkasteel plaatsen of niet. Dit om de veiligheid optimaal te kunnen garanderen. Wij wachten steeds de laatste weersvoorspellingen af, en contacteren u vooraf indien wij beslissen om de verhuur te annuleren. Door de klimaatsveranderingen houden we hier dus best rekening mee.
Laat het springkasteel bij lichte regen gewoon blazen tot wij het terug komen ophalen. Absoluut NIET plat laten. Enkel bij stormweer of hevige rukwinden mag het springkasteel plat gelaten worden. Gelieve dan de motor uit te trekken en deze binnen te zetten. Open de ritssluitingen aan de zijkant van het springkasteel om de lucht snel te laten ontsnappen. Duw torens en muren naar binnen, vouw het springkasteel zelf 1 keer dubbel zodat niet al het water aan de binnenkant van het springkasteel loopt. Vervolgens het springkasteel afdekken met ons meegeleverde blauwe afdekzeil. Deze handelingen doe je best met 2 personen. Als het weer toch terug opklaart: Indien je het springkasteel gewoon hebt laten blazen: droog het springkasteel met een paar grote badhanddoeken of een dweil af zodat er geen plassen meer op liggen. Zo droogt het springkasteel vanzelf verder goed op. Indien het springkasteel plat gelaten is: Springkasteel terug openplooien, de ritssluitingen aan de zijkant terug sluiten, sluit de motor terug aan zodat het springkasteel droog kan geblazen worden. Het opdrogen van het springkasteel gaat een stuk sneller als je het springkasteel met een paar grote badhanddoeken of een dweil afdroogt.
Probeer springkastelen zoveel mogelijk op schaduwrijke plaatsen te zetten. Wanneer het op gras geplaatst moet worden, gebruiken we tijdens de warme dagen best geen onderzeil. Het gras kan de warmte namelijk niet aan en zal nog een lange tijd bruin gekleurd blijven. Gesloten springkastelen met een dak hebben het nadeel de temperatuur in het springkasteel kan oplopen wanneer deze in volle zon geplaatst worden. Open springkastelen hebben het nadeel dat er vaak in volle zon gesprongen wordt en het springoppervlak te heet wordt om met blote voeten op te springen. Laat kinderen niet te lang aan één stuk door in het springkasteel actief ravotten. Zorg voor voldoende water en verkoeling tussendoor. Laat het springkasteel continue aanstaan – ook bij niet gebruik. De luchtcirculatie van de blower zorgt er namelijk voor dat het plastic niet te warm zal worden. Een springkasteel dient niet om met de tuinslang in te sproeien of met waterballonnen te gooien. Hou het dus altijd droog.
Eten, drinken, schoenen, huisdieren, water, zand, modder, verf, balpennen, stiften, wasco’s, confetti, …, extra speelgoed en andere scherpe voorwerpen zijn niet toegelaten.
Van wanneer het springkasteel geplaatst en bevestigd is door onze mensen valt de volledige verantwoordelijkheid bij de huurder!!! Het algemeen wettelijk principe is dat defecten die veroorzaakt werden door gewone speelschade of normale slijtage ten laste van de verhuurder zijn, op voorwaarde dat de huurder de algemene voorwaarden heeft gerespecteerd. (bv. Max. aantal kinderen, correcte installatie, enz.). Ongewone speelschade (bv. Gebruik door 10 volwassenen i.p.v. 12 kinderen) en ongevallen tijdens het spel zelf zijn ten laste van de huurder. Ook eventuele beschadiging aan de onderkant wegens slechte ondergrond en schade door scherpe voorwerpen vallen ten laste van de huurder. Lichamelijk letsel is altijd ten laste van de huurder. Bij ernstige ongevallen kan je een beroep doen op je familiale polis, op voorwaarde dat je geen toegangsgeld vroeg. Als je zo’n familiale polis nog niet hebt is het huren van een springkasteel misschien een extra motivatie om zo’n polis af te sluiten. Vraag raad aan jouw verzekeringsmakelaar. Als je een groot feest organiseert voor scouts, chiro, sportvereniging of dgl. Heb je ongetwijfeld al een jaarpolis burgerlijke aansprakelijkheid. Kijk voor de zekerheid toch eens na of het gebruik van een springkasteel (al dan niet mits betaling) niet bij de beperkingen staat. Verder constateren wij veel problemen met grasrobots tijdens de huurperiode. Is ten strengste verboden de grasrobot in te schakelen tijdens de huurperiode. Bij schade aan onze materialen hierdoor worden alle kosten bij de huurder verhaald.

Heeft u nog andere vragen?

Contacteer ons in dat geval op 0498/64 46 35 of info@symarre.be.

Zomeractie

Zomeractie 2023 juni, juli, augustus krijgt u 10 euro korting wanneer u voor twee dagen reserveert.